INTERFAOL METODLAR YOKI DARSLARDAGI DIDAKTIK OʻYINLAR. (TARIX DARSIDA) - Shokirova Gulzoda Sodiqovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola tarix darslarida interfaol metodlar va didaktik o‘yinlardan foydalanishning samaradorligini yoritadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quvchilarni faollashtirish, ularning mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirish va darsga bo‘lgan qiziqishini oshirish muhim ahamiyatga ega. Maqolada “Aqliy hujum”, “Tezkor savol-javob”, “Venn diagrammasi”, “BBB jadvali”, “Yil yoki asr aytaman” kabi interfaol metodlar va “Zakovat”, “Kim biladi?”, “Baliq ovi”, “Blits o‘yin” kabi didaktik o‘yinlarning tarix darslarida qo‘llanilishi tahlil qilinadi.