BOSHLANG’ICH SINFDA MEHR VA E’TIBOR- KELAJAK JAMIYATINING POYDEVORI - G’AFFUROVA PARVINA TOSHTEMIROVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mehr va e’tiborning inson hayotidagi o‘rni, ayniqsa, boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun naqadar muhim ekani haqida so‘z yuritiladi. Mehribonlik, hurmat, do‘stlik va o‘zaro yordam kabi insoniy fazilatlar yoshligidan shakllanadi. Shuning uchun ham maktabning ilk bosqichlarida bolalarga mehr bilan yondashish, ularning his-tuyg‘ulariga e’tiborli bo‘lish kelajakda mehrli va oqil jamiyatni barpo etishga xizmat qiladi. Maqolada o‘qituvchilarning mehrli muomalasi, ota-onalar bilan hamkorlik, bolalarda ijobiy fazilatlarni shakllantirish yo‘llari haqida fikr yuritiladi. Bu orqali yosh avlodda mehr-oqibatli, hurmatli, bag‘rikeng inson sifatida kamol topishga zamin yaratiladi.