BOSHLANG’ICH SINF O’QITUVCHISINING ROLI: FAQAT BILIM EMAS, TARBIYA HAM MUHIM - QANOATOVA RUXSHONA SHUXRATOVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchisining ta’limdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda o‘qituvchining vazifasi faqat bilim berish bilan cheklanmasligi, balki o‘quvchilarni har tomonlama tarbiyalashda ham muhim rol o‘ynashi ta’kidlanadi. Boshlang‘ich bosqichda berilgan saboq va tarbiya bola shaxsining shakllanishi, kelajakdagi muvaffaqiyati va jamiyatga moslashuvi uchun mustahkam asos bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada o‘qituvchining sabr-toqat, mehr, individual yondashuv kabi fazilatlarining ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tiladi.