“FIZIKAVIY QONUNLARNING KUNDALIK HAYOTDAGI AKS ETTIRILISHI: AMALIY MISOLLAR ASOSIDA TAHLIL” - BOYMAXMATOVA MAFTUNA SHUKRULLOYEVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada fizikaviy qonunlarning kundalik hayotda qanday namoyon bo‘lishi va inson faoliyatida tutgan o‘rni amaliy misollar asosida tahlil qilingan. Jumladan, Nyuton qonunlari, Arximed qonuni, energiyaning saqlanish qonuni kabi asosiy fizika qonunlari oddiy hayotiy holatlarda – transport vositalarining harakati, suzuvchi jismlarning suvda tutgan holati, elektr energiyasidan foydalanish jarayonlari orqali ochib beriladi. Maqolada ushbu qonunlarning insonga foydali jihatlari hamda texnika va texnologiya rivojidagi o‘rni ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot ta’lim jarayonida fizika fanini yanada jonlantirish, uni hayot bilan bog‘lab tushuntirishga xizmat qilishi bilan ahamiyatlidir.