OTA-ONA VA O’QITUVCHI HAMKORLIGI: BOSHLANG’ICH SINFDA MUVAFFAQIYAT KALITI - BOYMURZAYEVA MALOHAT ALISHEROVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ota-ona va o‘qituvchi hamkorligining boshlang‘ich sinfdagi o‘quvchilarning muvaffaqiyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Hamkorlikning samarali shakllari, ota-onaning ta’lim jarayonidagi faol ishtiroki va o‘qituvchilarning ota-onalar bilan muloqot strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Muvaffaqiyat kalitlari sifatida ishonch, o‘zaro tushunish, doimiy aloqalar va qo‘llab- quvvatlash tizimlari ta’kidlanadi. Tadqiqot natijalari ota-ona-o‘qituvchi hamkorligi ta’lim jarayonini yaxshilash va boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘rganish natijalarini oshirish uchun muhimligini ko‘rsatadi.