KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHNING XALQARO AMALIYOTI VA UNI JORIY QILISH YO’LLARI - Akramova Nigora Jabbarovna; Xoshimov Elmurod Abdusattorovich. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Korrupsiyaga qarshi kurash zamonaviy dunyoda davlatlarning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishi va barqarorligini ta’minlashda eng muhim omillardan biridir. Korrupsiya nafaqat davlat boshqaruvida, balki jamiyatning barcha sohalarida jiddiy muammolarni keltirib chiqaradi, shuning uchun uni bartaraf etish uchun xalqaro hamjamiyat tomonidan keng ko‘lamli va tizimli chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Korrupsiyaga qarshi kurashning xalqaro amaliyoti va uni samarali joriy qilish yo‘llari haqida so‘z borar ekan, ushbu muammoning murakkabligi va ko‘p qirrali jihatlarini chuqur tahlil qilish zarur.