PARKINSON KASALLIGI: ETIOLOGIYASI, KLINIK BELGILARI VA DAVOLASHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Ibrohimov MuhammadUmar Baxtiyorjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqotda Parkinson kasalligining etiologiyasi, patofiziologiyasi, klinik belgilari va zamonaviy davolash usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mavjud adabiyotlar tahlili va kichik klinik kuzatuvlar asosida ma’lumotlar yig‘ilgan. Asosiy maqsad – Parkinson kasalligini erta aniqlash va individual davolash strategiyalarini aniqlashga oid ilmiy asoslarni yaratishdir. Tadqiqot natijalari kelgusidagi keng qamrovli eksperimental ishlar uchun poydevor bo‘lib xizmat qilishi kutilmoqda.