TEMIR YO‘L LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISHDA TIKLANISH VA TARAQQIYOT JAMG‘ARMASI MABLAG‘LARIDAN SAMARALI FOYDALANISH MASALALARI - Yodiqov Jahongir Sobirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O’zbekistonda temir yo’l loyihalarini moliyalashtirishda Tiklanish va taraqqiyot jamg’armasi (TTJ) mablag’laridan samarali foydalanish masalalariga bag’ishlangan. Maqolada temir yo’l transportining mamlakat iqtisodiyoti uchun strategik ahamiyati, TTJning temir yo’l sohasidagi investitsiyalari va ularning natijalari tahlil qilingan. Shuningdek, moliyalashtirish jarayonida yuzaga keladigan muammolar va TTJ mablag’laridan yanada samarali foydalanish yo’llari bo’yicha takliflar ishlab chiqilgan.