MEXANIKA BO‘LIMINI O‘QITISHDA INTERFAOL METODLARNING AFZALLIKLARI. - Xakimova Gulchehra Abdulla qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola akademik litseylarda mexanika bo‘limini o‘qitishda interfaol metodlardan foydalanishning afzalliklariga bag‘ishlangan. Maqolada interfaol metodlarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, ularning talabalarning o‘quv faoliyatiga ta’siri va mexanika fanini o‘zlashtirishda samaradorligi tahlil qilinadi. An’anaviy o‘qitish usullariga nisbatan interfaol metodlarning afzalliklari, jumladan, talabalarning faolligi, ijodiy fikrlash qobiliyatlari va mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, simulyatsiya dasturlari, guruh ishi va loyiha asosidagi ta’lim kabi interfaol metodlarning amaliy qo‘llanilishi misollar orqali yoritiladi. Maqola akademik litsey o‘qituvchilari va ta’lim sohasi mutaxassislari uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.