O’QUVCHILARDA SOG’LOM TURMUSH TARZI TUSHUNCHALARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Omonova Nafisa (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola o’quvchilarda sog’lom turmush tarzi tushunchalarini shakllantirishning psixologik ahamiyatini yoritadi. Maqolada sog’lom turmush tarzining psixologik jihatlari, uning yosh avlodning ruhiy salomatligi, o’zini o’zi anglashi va ijtimoiy munosabatlarga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim jarayonida ushbu tushunchalarni shakllantirishning dolzarbligi, usullari va ilmiy asoslangan yondashuvlar ko’rib chiqiladi.