O‘ZBEKISTONDA MEHNAT MUHOFAZASI TIZIMI: HUQUQIY ASOSLAR VA XALQARO TAJRIBA - Avazbek Usmonov Samandar o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mehnat muhofazasi va xavfsiz sharoitlar ijtimoiy adolat va inson huquqlarining asosiy qismidir. O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi fuqaro huquqlarini himoya qilish va mehnat sharoitlarini yaxshilash bo‘yicha kafolatlar taqdim etadi. Maqolada Konstitutsiyaning mehnat muhofazasi va xavfsizlik jihatlari tahlil qilinadi, ish beruvchilar va xodimlarning huquqlari xalqaro tajribalar bilan taqqoslanadi. Shuningdek, O‘zbekiston mehnat qonunchiligi va xalqaro standartlarga mosligi haqida tahliliy yondashuvlar va muammolarni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.