O‘SMIRLARNING PSIXIK BARQARORLIGIGA EMOTSIONAL INTELEKTNING TA’SIRI - Ollonova Mahfuza Musayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘quvchi o‘smirlarning psixik barqarorligi va emotsional intelektning o‘zaro ta’siri tahlil qilinadi. Emotsional intelekt o‘smirlarga o‘z his-tuyg‘ularini anglash va boshqarish, shuningdek, ijtimoiy aloqalarni samarali o‘rnatish imkonini beradi. Psixik barqarorlik esa stressga chidamlilikni va o‘zini boshqarishni rivojlantiradi. Maqola, emotsional intelektning o‘smirlarning psixik barqarorligini mustahkamlashdagi roli va uning ijtimoiy va akademik muvaffaqiyatlarga ta’sirini ko‘rib chiqadi.