“DIQQAT VA XOTIRANI RIVOJLANTIRISHGA YO’NALTIRILGAN DARS STRATEGIYALARI” – O’QUVCHILARNI E’TIBORINI JAMLASH VA UZOQ MUDDATLI XOTIRANI SHAKLLANTIRISH - Madaliyeva Naimaxon Abdullajonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu metodik tavsiya o‘quvchilarning diqqatini jamlash va uzoq muddatli xotirani shakllantirishga yo‘naltirilgan dars strategiyalarini ishlab chiqishga bag‘ishlangan. Dars jarayonida e’tiborni boshqarish, eslab qolish samaradorligini oshirish va bilimlarni uzoq vaqt saqlash uchun psixologik asoslar, innovatsion metodlar hamda amaliy mashqlar keltirilgan. Tavsiyada vizual va interfaol yondashuvlar, assotsiativ usullar, hikoyalashtirish texnikasi hamda refleksiya elementlari orqali o‘quv jarayonini yanada samarali tashkil etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Ushbu metodik tavsiya boshlang‘ich va yuqori sinf o‘qituvchilari, metodistlar hamda ta’lim sohasidagi tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.