BOSHLANG’ICH SINFLARDA MATEMATIKA TO’GARAKLARINING TASHKIL ETISHNING AHAMIYATI - Damushboyeva Guljahon Abdukarimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu metodik tavsiya 7-10 yoshdagi o‘quvchilar uchun matematika fanidan to‘garak mashg‘ulotlarini tashkil etish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Qo‘llanmada to‘garakning maqsad va vazifalari, uni samarali tashkil etish bosqichlari, o‘quvchilarning yosh psixologik xususiyatlariga mos yondashuvlar hamda fanlararo integratsiya usullari bayon etilgan. Shuningdek, to‘garak mashg‘ulotlarini ona tili, o‘qish savodxonligi, tabiiy fan va IT bilan bog‘lash bo‘yicha innovatsion pedagogik metodlar tavsiya etilgan. Interaktiv mashg‘ulotlar, o‘yinli ta’lim, STEAM yondashuvi va zamonaviy texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning matematik tafakkurini rivojlantirishga alohida e’tibor qaratilgan.