BOSHLANG’ICH SINFLARDA O’QISH SAVODXONLIGI DARSLARIDA ERIKSON – BOLALARNI RAGBATLANTIRISH VA O’QISHGA QIZIQTIRISH METODIKASINI QO’LLASH - Oripova Nilufar Abdulhakimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu metodik tavsiya boshlang‘ich sinflarda o‘qish savodxonligi darslarida Erik Eriksonning psixososial rivojlanish nazariyasiga asoslangan holda o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan qiziqishini oshirish va ularni rag‘batlantirish usullarini o‘z ichiga oladi. Tavsiyanomada Erikson metodikasining asosiy tamoyillari, bolalarning psixologik ehtiyojlariga mos yondashuv usullari hamda dars jarayonida qo‘llash mumkin bo‘lgan amaliy mashg‘ulotlar bayon etilgan. Ushbu qo‘llanma o‘qituvchilarga o‘quvchilarning o‘qish jarayonidagi ijtimoiy- emotsional rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash, ularni mustaqil o‘qishga rag‘batlantirish hamda ijobiy o‘quv muhitini shakllantirish bo‘yicha yo‘l-yo‘riq beradi. Metodik tavsiya boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari, pedagogik mutaxassislar hamda bolalarning o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qiziquvchilar uchun mo‘ljallangan.