BOSHLANG’ICH SINFLARDA SO’Z YASOVCHI QO’SHIMCHALAR MAVZUSINI O’RGATISHDA INTERAKTIV O’YINLARDAN FOYDALANISH - Akbarova Komila Nizamidinova (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu metodik tavsiyada boshlang‘ich sinflarda so‘z yasovchi qo‘shimchalar mavzusini o‘rgatishda interaktiv o‘yinlardan foydalanish usullari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, o‘yin metodlari orqali ta’lim olish o‘quvchilarning faolligini oshiradi, qiziqishini kuchaytiradi va mustahkam bilim hosil qilishga yordam beradi.Tavsiyada quyidagilar yoritiladi: So‘z yasovchi qo‘shimchalar haqida nazariy tushuncha; O‘quvchilarning lingvistik kompetensiyasini rivojlantirish uchun o‘yin metodlaridan foydalanish; “So‘z tuzamiz”, “Kim ko‘p yasaydi?”, “So‘z zanjiri”, kabi samarali interaktiv o‘yinlar; Dars jarayonida ijtimoiy hamkorlik va muhit yaratish uchun guruhli va juftlikda bajariladigan topshiriqlar; O‘yinli ta’lim metodlarining bolalarning nutqini rivojlantirishdagi o‘rni va amaliy natijalari.