INKLYUZIV TAʼLIM OLUVCHI BOLALAR BILAN SOGLʻOM BOLALARNING OʻZARO MUNOSABATLARINI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Ahmedova Shohsanam Anvarjon qizi; Ahmedova Shohsanam Anvarjon qizi; Jakbarova Oyazimxon Mutalipovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada inklyuziv taʼlim oluvchi bolalar bilan sogʻlom bolalarning o‘zaro munosabatlarini shakllantirish metodikasi chuqur tahlil etilgan. Tadqiqot psixologik, pedagogik hamda ijtimoiy nuqtai nazardan olib borilib, ilmiy asoslangan metodlar orqali sogʻlom va maxsus ehtiyojli bolalarning hamkorlikdagi rivojlanishiga xizmat qiluvchi yondashuvlar tavsiya etiladi. Maqolada mahalliy hamda xalqaro tajriba, ilmiy nazariyalar va amaliy kuzatuvlar asosida xulosa chiqariladi.