KIBERXAVFSIZLIK VA SHAXSIY MA’LUMOTLARNI HIMOYA QILISH - Zuxriddinova Bibixonim Kamoliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish Sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining rivojlanishi bilan birga, foydalanuvchilarning shaxsiy ma’lumotlarini himoya qilish va kiberxavfsizlik masalalari dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. OpenAI tomonidan ishlab chiqilgan ChatGPT platformasi ham bu borada o’z foydalanuvchilarining ma’lumotlarini himoya qilishga alohida e’tibor qaratmoqda. Ushbu maqolada ChatGPT ning kiberxavfsizlik va shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish bo’yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar ko’rib chiqiladi.