MUSTAQILLIK ORTIDAGI DARD: ONA QORQUVDA, BOLA ESA JIM - Zuxriddinova Bibixonim Kamoliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish 1991-yil 31-avgustda O‘zbekiston mustaqil davlat sifatida e’lon qilindi. Bu voqea xalqimiz uchun yuksak baxt va erkinlikni anglatgan bo‘lsa-da, ayrim oilalar uchun og‘ir sinovlarga ham sabab bo‘ldi. Ayniqsa, ayollar va bolalar uchun mustaqillikning dastlabki yillari murakkab va xavfli bo‘lgan. Bu davrda ko‘plab onalar va farzandlar o‘z hayotida yangi xavf-xatarlar, iqtisodiy qiyinchiliklar va ijtimoiy beqarorlikni boshdan kechirdi.