CHET TILLINI O‘RGANISH — IMKONIYATLAR ESHIGIMI YOKI ZAMONAVIY DUNYONING TALABI? - Isomiddinova Ruhsora Muhiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Bugungi globallashuv davrida insoniyat oldida yangidan-yangi ufqlar ochilmoqda. Aloqa, ta’lim, texnologiya va iqtisodiyot borasidagi taraqqiyotlar insonlar o‘rtasidagi chegara va masofalarni asta-sekin yo‘qqa chiqarmoqda. Shu jarayonda chet tillarini o‘rganish masalasi ilgari bir ixtiyoriy ko‘nikma bo‘lgan bo‘lsa, bugun u zaruratga aylanmoqda. Ammo bu o‘zgarish aslida nimani anglatadi? Chet tillarini o‘rganish imkoniyatlar eshigimi ochadi yoki u zamonaviy dunyoning bitmas tuganmas talabi sifatida bizga yuklanadimi?