SOXTA YANGILIKLAR VA ULARNING JAMIYATGA TA’SIRI - Isomiddinova Ruhsora Muhiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Soxta yangiliklar — bugungi zamon axborot makonining eng katta muammolaridan biridir. Axborot texnologiyalari rivojlanib, internet va ijtimoiy tarmoqlar hayotimizga chuqur kirib kelgani sari, noto‘g‘ri, yolg‘on yoki manipulyativ axborotlarning tarqalishi ham ortib bormoqda. Soxta yangiliklar jamiyatda turli salbiy oqibatlarga olib keladi, shuningdek, insonlarning dunyoqarashi va qaror qabul qilish jarayonlarini buzadi.