OPERATSIYADAN KEYIN BEMORLARNI UMUMIY XOLATINI VA HAYOTIY KO’RSATKICHLARINI KUZATISH - Qosimova Moxiraxon Abdupattayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Tibbiy hamshiraning operatsiyadan keyingi davrdagi o’rni nihoyatda katta.Operatsiyadan keyin yaxshi parvarish qilmaslik murakkab va uzoq davom qilgan operatsiyani yo’qqa chiqarish mumkin. Operatsiyadan keyin bemorlarni parvarish qilish – bu ularning tiklanishini tezlashtirish, asoratlarning oldini olish va holatini nazorat qilish uchun juda muhim jarayondir. Quyida asosiy parvarishlash bosqichlari keltirilgan: