BOBORAHIM MASHRABNING G’AZALLARIGA SHARHLAR - Abdurahmonova Sarvinoz Nodirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘zbek mumtoz adabiyotining yorqin vakili Boborahim Mashrabning g‘azallari badiiy-estetik xususiyatlari, tasavvufiy mazmuni va ma’naviy-axloqiy g‘oyalari tahlil qilinadi. Maqolada shoirning g‘azallari ona tili va adabiyot darslarida o‘quvchilarning til madaniyatini oshirish, badiiy tafakkurini rivojlantirish hamda milliy ma’naviyatni mustahkamlashda qanday muhim vosita ekanligi ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, Boborahim Mashrab ijodi o‘quvchilarning ma’naviy-axloqiy kamolotiga xizmat qilishi, shuningdek, ona tilining badiiy imkoniyatlarini chuqur o‘rganishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.