MAHALLIY FIBRATOLA ASOSIDA BETON XOSSASINI TAKOMILLASHTIRISH - Kamilov Xabibullo Xamidovich; Axmadjonov Xasanboy Nosirjon og'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mahalliy fibratolali asosida beton xossasini takomillashtirish masalasi zamonaviy qurilish sohasida muhim ahamiyatga ega. Beton qurilish materiallari orasida eng ko‘p qo‘llaniladigan va keng tarqalgan bo‘lib, uning sifatini oshirish, mustahkamligini kuchaytirish va xizmat muddatini uzaytirish uchun turli usullar qo‘llaniladi. Shulardan biri sifatida mahalliy fibratolardan foydalanish e’tiborga loyiqdir. Fibratlar beton tarkibiga qo‘shilgan mayda tolalar bo‘lib, ular betonning mexanik va fizik xossalarini yaxshilashga xizmat qiladi. Mahalliy fibratolarning afzalligi, ularning arzonligi, ekologik tozaligi hamda mahalliy sharoitlarga mos kelishidadir.