OPERATSION TIZIMLARDA XOTIRA BOSHQARUVI ALGORITMLARINING OPTIMALLASHTIRILISHI - Umarov Bekzod Azizovich; Obidjonova Diyoraxon Qudratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy operatsion tizimlarda xotira boshqaruvi algoritmlarining optimallashtirilishiga bag‘ishlangan. Xususan, paging, segmentation va garbage collection kabi mexanizmlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Ko‘p vazifali muhitlarda resurslardan samarali foydalanishni ta’minlash uchun taklif qilingan yangi yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada Linux asosidagi tizimlarda sinov natijalari keltirilgan bo‘lib, ular optimallashtirilgan algoritmlarning ishlash samaradorligini oshirishi ko‘rsatilgan.