БЮДЖЕТ ТАШКИЛОТЛАРИДА ХАРАЖАТЛАР СМЕТАСИ ВА УНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ. - Рўзибоев Иномжон Абдувахидович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация. Ўзбекистон Республикаси Бюджет тизимида амалга оширилаётган кенг миқёсдаги ислоҳотлар авваламбор бюджет ташкилотларнинг фаолиятини такомиллаштиришга қаратилган. Бунда бюджет ташкилотлари харажатлар сметалари ва штат жадвалларини тузиш, тасдиқлаш ва уларни рўйхатдан ўтказиш ва смета ижроси борасида якуний ҳисоботларни тайёрлаш ва тақдим этиш масалалари бир-бири билан боғлиқ, тизимли жараён бўлиб, уларни мунтазам такомиллаштириб бориш долзарб масалалардан биридир.