DEHQON XOʻJALIKLARINI MOLIYAVIY QOʻLLAB-QUVVATLASH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Mengniyozov Botirbek Jumayevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada qadimdan qishloq xoʻjaligi rivojlangan maskan hisoblangan mamlakatimizning bugungi saloxiyati va rivojlantirish yoʻnalishlari keltirilgan. Shunday yekan, qishloq xoʻjaligida mahsulot ishlab chiqarish jarayonining mavsumiy xarakterga ega yekanligi, er resurslarining unumdorlik darajasini saqlab turish ushbu sohani doimiy ravishda moliyaviy qoʻllab-quvvatlash zarurligini keltirib chiqaradi. Jahon er fondi bugungi kunda 13,4 mlrd.gektarni tashkil qiladi, uning atigi 1,5 mlrd.gektari, yaʼni 11 foiz qishloq xoʻjaligi ishlab chiqarishi uchun iqtisodiy jihatdan qulay hisoblanadi.