DAVLAT MAQSADLI JAMGʻARMALARI MABLAGʻLARI IJROSI VA UNING NAZORATINI TAKOMILLASHTIRISH - Mirzayev Umidjon Ismoil oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada tashabbusli byudjet mablagʻlarining sarflanishini nazorati va tahlili, byudjet tizimida yillar davomida oʻz yechimini topmayotgan muammolarni yoritib berish hamda bartaraf etish yuzasidan fikrlar bayon etilgan. Tashabbusli byudjet jamgʻarmasining shakllanishida asosiy manbai, har chorakda mahalliy byudjetlarimizda byudjet daromadlarining belgilangan rejadan orttirib bajarilgan qismidan kamida 30 foiz ajratilishi esa fuqarolarimizni byudjet siyosatiga, soliq siyosatiga befarq boʻlmasligiga undab, jamoat nazoratini kuchaytirish boʻyicha xulosalar keltirilgan.