ADO-NET TEXNOLOGIYASI YORDAMIDA HISOBOTLAR VA FORMALARNI SHAKLLANTIRISH - Quvvatali Rahimov; Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; Abdumannopova Dildora Akmaljonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ADO.NET texnologiyasidan foydalangan holda hisobotlar va formalarni shakllantirish jarayonini o’rganadi. ADO.NET - .NET Frameworkning ma’lumotlar bazalari bilan ishlash uchun mo’ljallangan qismi bo’lib, hisobotlar va formalarni yaratishda muhim rol o’ynaydi. Maqola ADO.NET arxitekturasining asosiy komponentlarini, hisobotlarni yaratish usullarini (DataSet va DataGridView, Reporting Services, boshqa hisobot yaratish vositalari) va formalarni shakllantirishda ADO.NETning o’rnini (Data Binding, Parameterized Queries, Transaction Management) ko’rib chiqadi. Maqolada ma’lumotlar bazasidan ma’lumotlarni olish va DataGridViewga bog’lash bo’yicha amaliy kod misoli ham keltirilgan.