SANOAT VA AVTOMATLASHTIRISH SOHASIDA TRIGGERLARNING QO‘LLANILISHI VA AHAMIYATI. - Quvvatali Rahimov; Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; Abduraximova Shaxnozabonu Axmadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anontatsiya:Ushbu maqolada sanoat va avtomatlashtirish sohasida triggerlar (qo‘zg‘atuvchi mexanizmlar)ning tutgan o‘rni va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Triggerlarning ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirishdagi roli, ularning texnologik boshqaruvdagi samaradorligi va xavfsizlik tizimlaridagi funksional imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, triggerlar yordamida inson aralashuvini kamaytirish, ishlab chiqarish sifatini oshirish va resurslardan oqilona foydalanish kabi jihatlar ko‘rib chiqilgan.