PARABOLIK TENGLAMALAR UCHUN AYRIMALI SXEMALAR - Ismoilov Axrorjon Ikromjonovich; Soliyeva Xurshida Tavakaljon qizi; Qodirova Gulnoraxon Akmaljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annonatsiya. Ushbu maqolada parabolik turdagi differensial tenglamalarning sonli yechimlarini topishda qo’llaniladigan ayrimali usullar va ularning nazariy asoslari, amaliy dasturiy realizatsiyasi yoritilgan. Ayrimali sxemalar yordamida issiqlik o’tkazuvchanlik masalasini yechish algoritmi bosqichma-bosqich tahlil qilinadi. C# dasturlash tilida yechimni kompyuterda modellashtirish imkoniyatlari ham ko‘rib chiqiladi. Maqola fizika-matematikaviy jarayonlarning sonli modellashtirilishiga qiziquvchilar uchun foydali bo‘ladi.