AXBOROT TEXNOLOGIYALARI EKOSISTEMASINI QURISH:APPARAT TA’MINOTI VA TIZIM ARRXITEKTURASI - Umarov Bekzod Azizovich; Abdumannopova Dildora Akmaljonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ish zamonaviy axborot texnologiyalari (AT) ekosistemasini qurishning muhim jihatlarini o’rganadi. Unda apparat ta’minotining ekosistemadagi o’rni, uning samarali ishlashini ta’minlashdagi roli va turli komponentlar o’rtasidagi integratsiya masalalari ko’rib chiqiladi. Maqolada, shuningdek, AT ekosistemasining arxitekturasini loyihalashning asosiy tamoyillari, uning moslashuvchanligi, kengayish imkoniyatlari va optimal ishlashini ta’minlash yo’llari tahlil qilinadi. Tizimning doimiy monitoringi, resurslarni boshqarish va yuzaga kelishi mumkin bo’lgan muammolarni bartaraf etish mexanizmlari ham muhim ahamiyatga ega. Muvaffaqiyatli qurilgan AT ekosistemasi tashkilotning raqamli transformatsiyasini tezlashtiradi va uning umumiy samaradorligini oshiradi.