IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA XIZMAT SOHALARINING AHAMIYATI - Mamayev Bahodirjon Nosir o’g’li; Jafarov Shavkatbek Farxodbek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada xizmat sohalarining zamonaviy iqtisodiyotni rivojlantirishdagi strategik ahamiyati kompleks yondashuv asosida tahlil qilingan. Maqolada xizmat koʻrsatish sektorining yalpi ichki mahsulot (YaIM)dagi ulushi, bandlikni taʼminlash, innovatsiyalarni ragʻbatlantirish va investitsiyalarni jalb qilishdagi roli Oʻzbekiston va xorijiy davlatlar misolida statistik maʼlumotlar va tendensiyalar asosida koʻrsatib berilgan. Shuningdek, soʻnggi yillarda xizmat koʻrsatish sektorini rivojlantirish boʻyicha amalga oshirilayotgan davlat siyosati va uning iqtisodiy oʻsishga taʼsiri ilmiy asoslangan.