BOZOR IMKONIYATLARIDAN FOYDALANGAN HOLDA FOYDANI KO’PAYTIRISH STRATEGIK YO’NALISHLARI - Zokirjonov Yoqubjon Kozimjon o’g’li; Davidova Dilnoza Tadjibayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada korxonalarning bozor imkoniyatlaridan samarali foydalanish orqali foydani ko’paytirishga qaratilgan zamonaviy strategik yo’nalishlari yoritilgan. Tadqiqotda 2024–2025 yillardagi iqtisodiy islohotlar, Prezident farmonlari, korxona faoliyatidagi real statistik ma’lumotlar va moliyaviy tahlillar asosida foyda ko’rsatkichlarini optimallashtirish usullari o’rganiladi. Tadqiqot metodologiyasida empirik tahlil, SWOT tahlil, moliyaviy ko’rsatkichlar (ROI, NPV, rentabellik) va Porterning raqobat kuchlari modeli asosida strategik baholashlar keltirilgan.