VOYAGA YETMAGANLARDA TURLI TOBELIKLARNING OLDINI OLISH: MUAMMOLAR VA ECHIMLAR - Rasulova Fayoza Murodullayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada voyaga yetmaganlar orasida keng tarqalgan tobeliklar — mobil telefonlar, kompyuter o‘yinlari, psixoaktiv moddalar va boshqa zararli odatlar muammosi yoritiladi. Ushbu muammolarning sabablari, ijtimoiy va psixologik omillari tahlil qilinadi hamda oldini olish bo‘yicha samarali chora-tadbirlar taklif qilinadi. Maqola o‘quvchilarga, ayniqsa ota-onalar, o‘qituvchilar va mutaxassislarga foydali tavsiyalarni beradi.