MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA OVQAT HAZM QILISH A’ZOLARIDA UCHRAYDIGAN KASALLIKLAR VA ULARNI OLDINI OLISH USULLARI - Malikova Marjona Sadriddinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda uchraydigan ovqat hazm qilish a’zolariga oid kasalliklar va ularning sabablari, kechishi hamda profilaktika choralari tahlil qilinadi. Bola salomatligini saqlashda to‘g‘ri ovqatlanish, gigiyena qoidalariga amal qilish va erta tashxis qo‘yishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.