SHAHAR MUHITIDA HAVO SIFATINING YOMONLASHUVIGA OLIB KELUVCHI OMILLAR VA ULARNING EKOLOGIK TA’SIRI - Ulkanboyeva Sevinch Murodjonovna; Olimova Muxlisa Vohidjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu tezisda shahar muhitida havo sifatining yomonlashuviga olib keluvchi asosiy omillar tahlil qilinadi va Toshkent shahri misolida ushbu muammoning kelib chiqish sabablari, ekologik oqibatlari hamda uni yumshatish strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda statistik ma’lumotlar, jadvallar va diagrammalardan foydalanilgan bo‘lib, havo ifloslanishining inson salomatligi va ekotizimlarga ta’siri ilmiy asosda baholanadi.