MAVZU: MARKAZIY ASAB SISTEMASIGA TA’SIR QILUVCHI DORI VOSITALARI - Ozodbekova Moxlaroyim Alisher qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Asab tizimi inson tanasida muhim rol o’ynaydi, u barcha hayotiy jarayonlarning koordinatori hisoblanadi. Uning yordamida biz atrofimizdagi dunyoni idrok eta olamiz, ma’lumotlarni tahlil qilamiz va unga munosabat bildiramiz. Shuningdek, u his- tuyg’ularni, xotirani va ongni shakllantirishda ishtirok etadi. Asab tizimidagi har qanday nosozliklar qayg’uli oqibatlarga olib keladi. Uni tiklash uchun mutaxassislar mustahkamlash uchun zamonaviy dorilarni taklif qilishadi. Biz ushbu maqolada ular haqida gaplashamiz.