KIMATIKA: TO’LQINLARNING GO’ZALLIGI VA OLAM SIRLARI - Umarova Zarnigor (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola kimatika fanini chuqur o’rganishga bag’ishlangan bo’lib, uning asosiy tamoyillari, tarixi, qo’llanilish sohalari va kelajakdagi istiqbollari keng yoritilgan. Kimatika to’lqinlar va tebranishlarning moddiy muhitda hosil qiladigan vizual namoyonlarini o’rganadi. Maqolada kimatikaning san’at, arxitektura, tibbiyot va texnologiya kabi turli sohalardagi ahamiyati misollar bilan ko’rsatilgan. Shuningdek, kimatikaning olam sirlarini ochishdagi roli va uning ilmiy tadqiqotlardagi o’rni muhokama qilinadi. Maqola davomida O’zbekistonda ilm-fan va ta’limni rivojlantirishga qaratilgan Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyevning fikrlari ham keltirilgan.