OʻZBEK XALQ CHOLGʻULARI ORKESTRINING SHAKINLANISH TARIXI ILK ANSAMBLLARDAN ZAMONAVIY ORKESTRGACHA - Bakirova Omadxon Boxodirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada zamonaviy xalq cholg‘ulari orkestrlarining shakllanishi, rivojlanishi va ularning milliy musiqa san’atidagi o‘rni tahlil qilingan. Orkestrlarning an’anaviy va zamonaviy cholg‘u asboblarini uyg‘unlashtirish, milliy madaniyatni saqlash va targ‘ib qilishdagi ahamiyatiga e’tibor qaratiladi. Shuningdek, orkestrlarning yoshlar tarbiyasidagi roli, milliy va xalqaro maydondagi faoliyati ko‘rib chiqilgan. Maqola milliy musiqa san’atini rivojlantirish va kelajak avlodlarga yetkazishda zamonaviy xalq cholg‘ulari orkestrlarining muhim vosita ekanligini ta’kidlaydi.