XALQ CHOLG‘U IJROCHILIGI AMALIYOTIDA IJODKORLIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Botirova Feruzа (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnоtаtsiyа: Xalq cholg‘u ijrochiligi milliy musiqa madaniyatining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, u an’anaviy musiqa san’atini namoyon etish va yosh avlodga o‘tkazishda muhim o‘rin tutadi. Cholg‘u ijrochisi nafaqat sozlarni chalish mahoratiga ega bo‘ladi, balki o‘z ijrosi orqali xalqning tarixiy, ma’naviy va madaniy qadriyatlarini ham namoyon etadi. Ustoz-shogird munosabatlari, ijro uslublari va asboblar turli xilligi xalq musiqa an’analarini saqlash va rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada xalq cholg‘u ijrochiligining ijtimoiy ahamiyati, san’atdagi o‘rni va tarixiy rivojlanish bosqichlari o‘rganilgan.