RESURSLAR BOSHQARUVI VA XAVFSIZLIK MEXANIZMLARINING TAQQOSLANISHI - UMAROV BEKZOD AZIZOVICH; TURSUNOVA AZIMAXON ALIJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada operatsion tizimlarda resurslar boshqaruvi va xavfsizlik mexanizmlarining asosiy tushunchalari, ularning o‘zaro bog‘liqligi va farqlari tahlil qilinadi. Maqola operatsion tizimlarda samarali va xavfsiz ishlash uchun muhim bo‘lgan resurslarni boshqarish usullari bilan xavfsizlik texnologiyalarini taqqoslaydi. Bu mavzu talabalarga operatsion tizimlarning nazariy asoslarini chuqurroq tushunishga yordam beradi. Shuningdek, maqolada zamonaviy tizimlarda qo‘llanilayotgan himoya usullari va resurslarni avtomatik boshqarish tendensiyalari haqida ham fikr yuritiladi. Tahlillar orqali resurslar va xavfsizlik o‘rtasidagi muvozanatni saqlash zarurligi asoslab beriladi. Mazkur maqola axborot texnologiyalari sohasida bilimga ega bo‘lishni istagan har bir o‘quvchi va tadqiqotchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.