ONA TILINI O‘QITISHDA METODIK MATERIALLAR YETISHMASALIGI: MUAMMOLAR, SABABLARI VA YECHIMLAR - Xursanboyeva Layloxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada ona tilini o‘qitishda metodik materiallar va resurslarning yetishmasligi muammosi tahlil qilinadi. Maqola, ta’lim tizimidagi resurslar va metodik materiallarning kamligi o‘qituvchilarning samarali dars o‘tkazishiga to‘sqinlik qilayotganini, shuningdek, o‘quvchilarning ona tilini to‘g‘ri o‘zlashtirishda yuzaga kelayotgan qiyinchiliklarni ko‘rsatadi. Metodik materiallarning eskirganligi, yangi pedagogik usullarni qo‘llash imkoniyatlarining cheklanganligi, hamda zamonaviy texnologiyalarning yetarli darajada joriy etilmasligi muammoning asosiy sabablari sifatida taqdim etiladi. Shuningdek, maqolada bu muammoni hal qilish uchun zamonaviy metodik materiallar ishlab chiqish, o‘qituvchilarni malaka oshirish, va ta’lim tizimini moliyaviy jihatdan qo‘llab-quvvatlash zarurligi haqida takliflar beriladi. Maqola ona tilini o‘qitishda yuzaga kelayotgan to‘siqlarni bartaraf etish uchun samarali yechimlarni izlashga chaqiradi va ta’lim sifatini yaxshilash yo‘llarini ko‘rsatadi.