IQLIM O‘ZGARISHLARIGA O‘ZBEKISTONDAGI MUNOSABAT - Abduraxmonova Dilshoda Sayfidin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada O‘zbekistonning ekologik holati, iqlim o‘zgarishlari va ularning oqibatlari, shuningdek mamlakatda amalga oshirilayotgan ekologik himoya va iqlimga moslashuv bo‘yicha chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi. Muallif Orol dengizi ekologik falokatidan tortib, respublikada yashil hududlarni kengaytirish va ta’lim tizimida ekologik madaniyatni rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati va amaliy loyihalarni tahlil qiladi. Shuningdek, iqlim o‘zgarishiga qarshi kurashish va unga moslashish yo‘lida ilmiy tadqiqotlar va xalqaro hamkorlik faoliyatlari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Maqola ekologik ongni oshirish va barqaror rivojlanish tamoyillarini amalga oshirish zaruratini ta’kidlaydi.