MAHALLIY BYUDJETLAR BARQARORLIGINI TA’MINLASHDA QO’SHI MCHA DAROMAD MANBALARI - Patalov Jahongir Jumabayevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekistonda mahalliy byudjetlarning barqarorligini ta’minlash uchun qo‘shimcha daromad manbalarini ishlab chiqish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda mahalliy byudjetlarning hozirgi tarkibi, soliq tizimidagi kamchiliklar va xorijiy mamlakatlarning tajribalari tahlil qilingan. Xususan, Polsha va Janubiy Koreyaning mahalliy soliq siyosati, shuningdek, turizm va davlat mulkidan samarali foydalanish kabi istiqbolli yo‘nalishlar o‘rganilgan. Maqolada mahalliy byudjetlarning mustaqilligini oshirish uchun amaliy takliflar ishlab chiqilgan bo‘lib, ular orasida differensial soliq stavkalari, elektron byudjet tizimi va xususiy- sheriklik loyihalari kabi chora-tadbirlar muhokama qilingan.