SARF ILMINING TA’RIFI VA BOSHQA ARAB TILI ILMLARI BILAN BOG‘LIQLIGI - Supiyev Abdurahmon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Sarf ilmi arab tilining morfologiyasini o‘rganadigan fan bo‘lib, so‘zlarning ildizi, grammatik shakllari va o‘zgarishlarini tahlil qiladi. Ushbu fan arab tilshunosligining muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, til tizimini chuqur anglashga imkon yaratadi. Ibn Jinniy, Sibavayh, Zamaxshariy kabi olimlarning ishlari bu ilmning rivojiga katta hissa qo‘shgan. Sarf qoidalarini mukammal egallash arab tilining grammatik tuzilishini to‘g‘ri tushunishga va amalda qo‘llashga yordam beradi.