METALL CHIQINDILARINI QAYTA ISHLASHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Saidova Malika; Ismoilova Umida Shuhrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Bugungi kunda sanoatning jadal rivojlanishi bilan birga, chiqindilar hajmi ham ortib bormoqda. Ayniqsa, metall chiqindilari ekologik muhitga jiddiy tahdid soluvchi omillardan biridir. Metall resurslarining cheklanganligi va ularni qazib olishning yuqori xarajatlari qayta ishlash jarayonlarini yanada dolzarb masalaga aylantirgan. Shu nuqtai nazardan, metall chiqindilarini innovatsion usullar yordamida qayta ishlash texnologiyalarini ishlab chiqish va ularni amaliyotga joriy etish zarurati ortmoqda.