OILAVIY MUNOSABATLARNING BOLA TARBIYASI SHAKLLANISHIGA O’ZARO ALOQADORLIGI HAMDA PSIXOLOGIK TAʼSIRI - Abduvoxidova Dilnavoz Abdukarim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Oiladagi turli-tuman tarbiya usullarini qoʻllash tarbiyalanuvchining xarakter xususiyatlariga mos kelishi, ya’ni ota-onalar, tarbiyachilar bolalarning individual psixologik xususiyatlarini e’tiborga olib tarbiya usullarini va shakllarini qo’llashi maqsadga muvofiqdir. Aks holda, bolaning xarakter xususiyatlarida tarbiyasi og’ishish kabi nomaqbul ko’rinishlarni yuzaga kelishiga sabab bo’ladi.