BOLALAR PSIXOLOGIYASINING ASOSIY TUSHUNCHALARI VA ULARNI PSIXIKASINI SHAKLLANTIRUVCHI OMILLAR - Hamroyeva Nodira Usmonqulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola bolalar psixologiyasining asosiy tushunchalari, rivojlanish bosqichlari va bolalar psixikasini shakllantiruvchi omillarni o’rganishga bag’ishlangan. Unda bolalar psixologiyasining nazariy asoslari, bolalarning emotsional, intellektual va ijtimoiy rivojlanishining o’ziga xos xususiyatlari, shuningdek, ota-onalar va pedagoglar tomonidan bolalar bilan samarali muloqot qilish uchun kerakli psixologik yondoshuvlar muhokama qilinadi. Maqola, bolalar psixologiyasiga oid zamonaviy tadqiqotlar, psixologik metodlar va amaliy tavsiyalarni o’z ichiga olib, bolalar bilan ishlovchi mutaxassislar uchun foydali manba bo’lib xizmat qiladi.