TARBIYA FANI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA PEDAGOGIK IMKONIYATLAR. - Mamatova Mohiniso Davlatovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tarbiya fanining zamonaviy talqini, unga doir innovatsion yondashuvlar va pedagogik imkoniyatlar chuqur ilmiy tahlil etilgan. Global ijtimoiy o‘zgarishlar sharoitida shaxsni har tomonlama rivojlantirishda tarbiyaning o‘rni va mazmuni yangicha qarashlar asosida bayon qilingan. Shuningdek, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, interfaol metodlar, raqamli vositalardan foydalanish, hamda media, ekologik va huquqiy tarbiyaning dolzarb yo‘nalishlari yoritilgan. Maqolada zamonaviy tarbiyachi pedagogning funksional roli, tarbiyaviy metodlar tizimi va ijtimoiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi tarbiya vositalarining ahamiyati ochib berilgan. Mazkur tadqiqot umumta’lim maktablarida tarbiya jarayonini takomillashtirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi